· 

Coronaproblematiek voor kleine zelfstandigen

Sinds 17/3 is onze winkel gesloten, direct gesloten om ons personeel te beschermen tegen Corona. 

Dikke 6 maand zitten we op de Markt in een prachtig pand, had nooit gedacht dat ik de winkel zou moeten sluiten omwille van een pandemie. Een pandemie die ons treft, zowel de grote winkelketens als de kleine zelfstandigen.

De ene draait een grotere omzet omwille van het feit dat ze een noodzakelijk product aanbieden en maken winst, de anderen draaien geen omzet of weinig.

Wij horen bij de laatste groep, een webshop hadden we niet omdat ik een speciaalzaak heb en plots had ik het gevoel op 14 maart …..dit komt niet goed, ik moet een webshop aanmaken.

Dus als podologe en eigenares van een schoenwinkel ben ik gestart aan een eigen webshop. doordat de praktijk  gesloten is omwille van coronapreventie en de winkel ook kan ik al mijn tijd steken in sociale media en in het opbouwen van een webshop, perfect zal deze niet zijn maar hopelijk kunnen jullie hier toch jullie gewenste product vinden.

Een ganse dag heb ik beide telefoons in de hand, om mijn klanten enerzijds te helpen en anderzijds mijn patiënten advies te geven. Ik lever momenteel de schoenen aan huis met alle preventiemaatregelen in acht.

Ik ben terug aan het schrijven gegaan omdat grote bedrijven (kledingketens) hulp vragen aan de overheid omdat ze hun schuldeisers niet kunnen betalen.....

Sommige kleine winkels kunnen misschien op het moment ook hun rekeningen niet betalen, want alles dat in de winkel staat of hangt moet je binnen de 30 dagen betalen.

Heb je geen buffer dan heb je pech en dan is het overleven.

Wij kunnen geen steun krijgen van de overheid voor eventueel onbetaalde facturen, we moeten maar zien dat we deze betaald krijgen....de grote ketens kunnen dit dan wel weer omdat ze 500 mensen te werk stellen.

Dan krijg ik het even moeilijk, onze pré winter collectie komt er bijna aan en we hebben de deuren nog niet kunnen openen voor de zomercollectie. Hoe gaan we dit oplossen? In de schoenenbranche kiest je een jaar op voorhand, dus collectie weigeren kan niet.....

Ook ben ik bang om ziek te worden want dan ligt de winkel volledig stil en wat met onze longen na ziekte?

Dus zou ik willen vragen, denk aan jullie lokale helden, onze kleine winkels en probeer hen te steunen door aankopen bij onze lokale winkels te doen en niet bij de grote ketens.

De steun voor de kleine zelfstandigen is minimaal, weegt niet op tegen de kosten!

Onze kleine winkels staan in voor de steun van lokale jeugdverenigingen, scholen wanneer er geen budget meer is dan is de sponsering voorbij.

ik zou heel graag een oprecht woordje van dank willen neerpennen aan Dero construct,

merci voor alles, woorden te kort voor jullie oprechte steun!

Bij dit alles blijf ik positief, de webshop aanmaken neemt tijd in beslag en is leuk om te doen.

Foto's maken voor sociale media is ook wel eens plezant, met een leuk muziekje kunnen we even vergeten dat buiten corona heerst!

Corona overheerst momenteel zo goed als de volledige wereld, net een oorlog zonder wapens maar met een virus.

Ik mis mijn patiënten en onze klanten, ik mis mijn personeel en collega's.

Zeer veel dank aan de mensen in de zorgsector en voedingsindustrie, laat ons hopen dat de piek snel mag dalen....

Dit is een jaar dat we nooit meer zullen vergeten, hopelijk komen we hier allemaal zo gezond mogelijk uit, hopelijk kan ik binnenkort iedereen terugzien xxx

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0